Mednarodni dan strpnosti

Ob mednarodnem dnevu strpnosti, ki je bil 16. 11. 2023, smo se tudi v našem razredu pridružili sodelovanju v projektu Mednarodni dan strpnosti – dan za strpnost in prijateljstvo 2022/2023, ki ga je razpisal Izobraževalni center EKSENA.

Namen projekta, da ozaveščamo pomen strpnosti in izpostavimo problematiko nestrpnosti ter da skozi aktivnosti spodbujamo prijateljstvo med otroki, medsebojno spoštovanje, razumevanje, sprejemanje in sodelovanje.

Mednarodni dan strpnosti nas spodbuja k preseganju okvirjev naših človeških slabosti in obenem usmerja k jasni opredelitvi za dobre odnose v družbi. To je še posebej pomembno na ravni šole, saj je ena najpomembnejših nalog izobraževanja vzgajati za odgovorno varovanje svobode in vzpostavitev strpnega, miroljubnega sožitja ter medsebojnega spoštovanja. Strpnost pa izkazujemo vsak dan do sočloveka že s prijazno besedo, prijaznim pogledom, iskrenim nasmeškom.

Ob pogovoru o tem so nastali tudi čudoviti likovni izdelki, ki bodo prikazani v večnamenskem prostoru naše šole, najboljši pa bodo poslani na Izobraževalni center EKSENA.

O Lidija Kacin

Profesorica razrednega pouka. Status poučevanja: 1. - 5. razred. Rada imam pestre dneve...nikoli dolgočasne...vedno nove...drugačne...in polne izzivov. Moj poklic me v tem izpolnjuje. Moji priljubljeni hobiji, ko nisem za katedrom so igra s svojimi tremi malčki, tek in ples.
Ta vnos je bil objavljen v Projekti, Razredna skupnost, Utrinki. Zaznamek za trajno povezavo.