Otroci za varnost v prometu – alkohol STOP!

V okviru Nacionalnega instituta za javno zdravje (NIJZ), naše Mreže zdravih šol, smo se priključili akciji Otroci za varnost v prometu.

Pri Nacionalnem inštitutu za javno zdravje želijo v sodelovanju z otroki nižjih razredov osnovnih šol in s policijskimi postajami skozi ulične akcije, ki bodo v naslednjih dneh potekale po Sloveniji, opozarjati na škodljive učinke alkohola in ter na to, da je varen udeleženec v prometu (naj bo to voznik motornega vozila, kolesar ali pešec) samo trezen udeleženec (brez prisotnosti alkohola in drugih psihoaktivnih snovi). Več o tem si lahko preberete na https://nijz.si/zivljenjski-slog/alkohol/otroci-za-varnost-v-prometu-2023/

Akciji smo se pridružili tudi z učenci, ki skozi likovni izdelek sporočajo svojim staršem, sorodnikom… namen akcije, še posebno v času martinovega. V tem času bodo svoje likovne izdelke odnesli domov, skupaj z dopisom za svoje bližnje.

O Lidija Kacin

Profesorica razrednega pouka. Status poučevanja: 1. - 5. razred. Rada imam pestre dneve...nikoli dolgočasne...vedno nove...drugačne...in polne izzivov. Moj poklic me v tem izpolnjuje. Moji priljubljeni hobiji, ko nisem za katedrom so igra s svojimi tremi malčki, tek in ples.
Ta vnos je bil objavljen v Akcije, Naši posebni dnevi, Novi prispevki, Razredna skupnost, Utrinki. Zaznamek za trajno povezavo.