Jumicar

Program Jumicar otroke poučuje, kako se vesti v prometnem okolju tako, da so postavljeni v vlogo voznika in doživljajo dogodke na način, kot jih opaža in zaznava voznik v pravem prometu. Namenjen je otrokom druge triade osnovne šole. Otroci se preizkusijo v vožnji z mini avtomobilčki, ki imajo prave bencinske motorje. Mini avtomobilček vsebuje vse elemente pravega vozila, od varnostnega pasu, zavornega pedala in pedala za plin. Jumicar se izvaja v vseh večjih evropskih državah, kjer je tudi izredno uspešen in množično podprt.

Najprej smo se preizkusili v poznavanju prometnih znakov in pravil v prometu. V ta namen smo imeli teoretično predavanje ter nato praktično vožnjo z avtomobilčki na igrišču … Tokrat smo spoznali, kako na cesti vidi voznik, kako težko je vozilo pravočasno ustaviti, kako pomemben je varnostni pas, predvsem pa, da se voznik kljub previdnosti včasih ne more pravočasno odzvati, če se neprevidno in nepričakovano vključimo v promet. V praktičnem delu so se preizkusili vsi učenci.

Postali smo pravi mali vozniki…

O Lidija Kacin

Profesorica razrednega pouka. Status poučevanja: 1. - 5. razred. Rada imam pestre dneve...nikoli dolgočasne...vedno nove...drugačne...in polne izzivov. Moj poklic me v tem izpolnjuje. Moji priljubljeni hobiji, ko nisem za katedrom so igra s svojimi tremi malčki, tek in ples.
Ta vnos je bil objavljen v Akcije, Naši posebni dnevi, Projekti, Utrinki. Zaznamek za trajno povezavo.