Pišem za pravice

Učenci v 4. b smo se pridružili maratonu pisanja apelov Pišem za pravice.

Maraton pisanja apelov Pišem za pravice je vsakoletna, jesensko-zimska, globalna akcija Amnesty International. V njenem okviru vsako leto izpostavijo nekaj ljudi ali skupin ljudi, ki so jim kršene pravice in povabijo tudi učence širom sveta, da se zavzamejo zanje.

Za vsako od teh oseb lahko napišejo apel (pismo) oblastem države, ki krši njene pravice, ter zahtevajo, da se to kršenje nemudoma preneha ali vsaki od teh oseb lahko tudi pošljejo osebno sporočilo solidarnosti (ali likovni ali video izdelek), s čimer povedo, da ji stojijo ob strani. Pišejo za zagovornike človekovih pravic vseh starosti. Za ljudi, ki sem jim godi krivica zaradi njihove barve kože, spola ali kakšne druge okoliščine. Za ljudi, ki so prisiljeni zbežati z doma, saj je njihova država ujeta v krvav konflikt. Za ljudi, katerih življenja in preživetje so ogrožena zaradi neukrepanja vlad zaradi podnebnih sprememb ali ker jim vlade ne zagotovijo osnovne infrastrukture … 

V našem razredu smo se odločili, da napišemo- likovno sporočilo solidarnosti za Thapelo Mohapija iz Južne Afrike. Več o tem si lahko preberete na:https://sola.amnesty.si/pzp-2023-juzna-afrika

Nastali so empatični likovni izdelki učencev, ki jih bodo objavili tudi v galeriji na spletni strani Amnesty International.

O Lidija Kacin

Profesorica razrednega pouka. Status poučevanja: 1. - 5. razred. Rada imam pestre dneve...nikoli dolgočasne...vedno nove...drugačne...in polne izzivov. Moj poklic me v tem izpolnjuje. Moji priljubljeni hobiji, ko nisem za katedrom so igra s svojimi tremi malčki, tek in ples.
Ta vnos je bil objavljen v Akcije, Naši posebni dnevi, Razredna skupnost, Utrinki. Zaznamek za trajno povezavo.