Vabilo – prireditev Bela, modra, rdeča NAŠA SREČA!

Osnovna šola Idrija organizira tudi letošnjo prireditev ob enem izmed najpomembnejših državnih praznikih – dnevu samostojnosti in enotnosti.

Naše prireditve so bile v začetku najprej na šolski ravni, zdaj pa že več kot deset let v decembru organiziramo tudi javno prireditev s ciljem, da povežemo, poleg izobraževalnih tudi ostale lokalne glasbene in plesne ustanove.

Tudi letos ne bo nič drugače: poleg naših učencev od najstarejših do najmlajših in učiteljev, ki so ustvarjalci večine raznolikih programskih točk, bosta letos v kombinaciji otroškega pevskega zbora in učencev z nižjim izobrazbenim standardom naše šole nastopila tudi sveža idrijska glasbenika pod imenom duo Snack Nace Kogej in Matic Sedej. Veseli smo sodelovanja Glasbene šole Idrija, solistk Lije Vidmar in Anelie Marković pod mentorstvom Žige Laknerja, plesnega kluba Nastje Lakner Čavlović… torej pestra paleta vokalnih in instrumentalnih točk, tako deklamacijskih, dramskih, pevskih in plesnih.

Vsako leto je prireditev tudi tematsko obarvana v duhu državnega praznika z namenom, da bi tako učencem kot krajanom skozi mozaik raznovrstnih točk pokazali, kako velika mora biti ljubezen do domovine in njenih simbolov. Letos smo zrcalo tematske prireditve v osrednjem delu večera zato nastavili tudi naši edinstveni slovenski zastavi s prepletom novejših slovenskih popevk v vseh različicah. S tem želimo opozoriti tudi na 7. april – dan slovenske zastave, ki je mnogim manj poznan, a vseeno pomemben za našo državo. Prav zato smo letos prireditvi poimenovali Bela, modra, rdeča NAŠA SREČA!

Na šolskih prireditvah bosta učence pozdravila ravnateljica Osnovne šole gospa Ivica Vončina in Župan Občine Idrija gospod Tomaž Vencelj, na javni prireditvi pa bo poleg župana ob državnem prazniku spregovoril tudi predstavnik Zveze vojnih veteranov Slovenije.

Pravijo, da včasih več kot besede lahko povejo drugi univerzalni jeziki sveta v podobi slik, glasbe, petja, plesa…zato lepo povabljeni vsi v petek, 22. decembra ob 18.00 v Rudniško dvorano. Vstop je za vse krajane prost, zbirali pa bomo prostovoljne prispevke za Šolski sklad Osnovne šole Idrija, ki pomaga socialno ogroženim učencem. Veseli bomo vsakega prispevka in že vnaprej hvala!

Trenutki z vaj…

O Lidija Kacin

Profesorica razrednega pouka. Status poučevanja: 1. - 5. razred. Rada imam pestre dneve...nikoli dolgočasne...vedno nove...drugačne...in polne izzivov. Moj poklic me v tem izpolnjuje. Moji priljubljeni hobiji, ko nisem za katedrom so igra s svojimi tremi malčki, tek in ples.
Ta vnos je bil objavljen v Novi prispevki. Zaznamek za trajno povezavo.