1. športni dan: Dan slovenskega športa

Prvič smo obeležili dan slovenskega športa v okviru športnega dne. Kakšen je namen?

Slovenci smo športni narod. To ne potrjujejo le številni uspehi naših vrhunskih športnikov, temveč predvsem polna šolska igrišča, zapolnjene gorske in hribovske koče ter polne športne dvorane in fitnes centri po celi državi. Redna telesna dejavnost je izjemnega pomena za zdravje, ki je skupaj z duševnim zdravjem najpomembnejša sestavina zdravega življenjskega sloga. Tega se Slovenci dobro zavedamo.

Šport je v naši naravi in to je prepoznala tudi država, ki je 18. junija 2020 na pobudo OKS-ZŠZ razglasila 23. september za dan slovenskega športa.

Na ta dan smo odšli v Mejco in telovadnico, obuli športne copate, zavihteli teniški lopar, zavrteli pedala, ‘skočili v vodo’, zaplesali, medrazredno tekmovali z žogo. 23. septembra šteje čisto vsaka oblika telesne dejavnosti! upamo, da ste si kakšno privoščili tudi vi.

Poglejte naš dan …

O Lidija Kacin

Profesorica razrednega pouka. Status poučevanja: 1. - 5. razred. Rada imam pestre dneve...nikoli dolgočasne...vedno nove...drugačne...in polne izzivov. Moj poklic me v tem izpolnjuje. Moji priljubljeni hobiji, ko nisem za katedrom so igra s svojimi tremi malčki, tek in ples.
Ta vnos je bil objavljen v Razredna skupnost, Športni dnevi, Utrinki. Zaznamek za trajno povezavo.