2. naravoslovni dan – ZDRAVILNA ZELIŠČA V NAŠEM OKOLJU

V okviru naravoslovja so učenci spoznavali zdravilna zelišča v našem okolju teoretično in praktično. Sprehodili smo se do ‘Purflturna’, kjer smo spoznali posamezna zelišča, zdravilne rastline v naravnem okolju s pomočjo čutil… Tudi okušali smo jih preko hrane (namazov, zeliščne sladice) in pijače (melisin sok).

V teoretičnem delu so učenci spoznali kaj so zelišča, kje rastejo, katere dele in kdaj vse jih nabiramo, kako jih uporabljamo – sveže, namočene v tekočine, posušene…; kje jih uporabljamo – zdravilstvo, kulinarika, kozmetika, vrtnarstvo; uporaba – čaj, tinktura, eterična olja, sirupi, sokovi, mazila, zeliščna vina in likerji).

Po prihodu s terena smo predstavili knjige o zdravilnih rastlinah, spoznavali lovor preko delavnice po skupinah z vsemi čuti. Ob koncu smo reševali kviz in spoznavali koliko smo se naučili…

Bilo je super …

Zahvaljujemo se bivši učiteljici Majdi Gantar za pripravljenost in učinkovito izvedbo naravoslovnega dneva.

O Lidija Kacin

Profesorica razrednega pouka. Status poučevanja: 1. - 5. razred. Rada imam pestre dneve...nikoli dolgočasne...vedno nove...drugačne...in polne izzivov. Moj poklic me v tem izpolnjuje. Moji priljubljeni hobiji, ko nisem za katedrom so igra s svojimi tremi malčki, tek in ples.
Ta vnos je bil objavljen v Novi prispevki. Zaznamek za trajno povezavo.