Srečanje z ilustratorjem – Peter Škerl

V okviru mladinskega literarnega festivala založbe Miš imenovanega Bralnice pod slamnikom, smo se v Mestni knjižnici in čitalnici Idrija udeležili intervjuja z znanim slovenskim ilustratorjem Petrom Škerlom. Intervju je vodila gospa Milanka Trušnovec.

V uvodnem delu so učenci 4. razredov pripravili pevsko točko ljudske pesmi pod mentorstvom učiteljice Elizabete Lampe. Intervju je bil zelo zanimiv, pester in aktiven, v katerem smo izvedeli marsikaj iz življenja ilustratorja, njegovem navdihu za številne ilustracije, otroških knjigah, ki jih je ilustriral… V intervju so bili aktivno vpeti tudi učenci, saj so odgovarjali na vprašanja in uganjevali like, ki jih je ilustrator risal pred očmi učencev.

Za spomin smo prejeli njegovo ilustracijo Pike Nogavičke – njegovega najljubšega lika (kot je povedal), ki nam bo krasil razred in nas spominjal na to neprecenljivo srečanje v živo.

Ob koncu smo si v prostorih galerije ogledali njegove originalne ilustracije Povodnega moža (F. Prešeren), ilustrator pa je vsakemu učencu na knjižni kazalki podaril tudi svoj avtogram.

Zahvaljujemo se knjižničarkama Miri Tratnik in Martini Vidmar, ki sta nam omogočili srečanje z ilustratorjem ter Mestni knjižnici in čitalnici Idrija za kvalitetno pripravljen intervju.

O Lidija Kacin

Profesorica razrednega pouka. Status poučevanja: 1. - 5. razred. Rada imam pestre dneve...nikoli dolgočasne...vedno nove...drugačne...in polne izzivov. Moj poklic me v tem izpolnjuje. Moji priljubljeni hobiji, ko nisem za katedrom so igra s svojimi tremi malčki, tek in ples.
Ta vnos je bil objavljen v Naši posebni dnevi, Novi prispevki, Utrinki. Zaznamek za trajno povezavo.