Program JUMICAR

Program JUMICAR je izobraževalni program preventivne vzgoje otrok v cestnem prometu. Poučuje otroke kako se vesti v prometnem okolju, tako da so učenci postavljeni v vlogo voznika in doživljajo dogodke kot jih opaža in zaznava voznik v pravem prometu.

Program podpira SVET ZA PREVENTIVO IN VZGOJO V CESTNEM PROMETU REPUBLIKE SLOVENIJE, GENERALNA POLICIJSKA UPRAVA IN POLICIJSKA AKADEMIJA.

Preizkusili smo se v poznavanju prometnih znakov in pravil v prometu. V ta namen smo imeli teoretično predavanje in praktično vožnjo z avtomobilčki na igrišču … Super smo se imeli. Tokrat smo spoznali, kako na cesti vidi voznik, kako težko je vozilo pravočasno ustaviti, kako pomemben je varnostni pas, predvsem pa, da se voznik kljub previdnosti včasih ne more pravočasno odzvati, če se neprevidno in nepričakovano vključimo v promet.

O Lidija Kacin

Profesorica razrednega pouka. Status poučevanja: 1. - 5. razred. Rada imam pestre dneve...nikoli dolgočasne...vedno nove...drugačne...in polne izzivov. Moj poklic me v tem izpolnjuje. Moji priljubljeni hobiji, ko nisem za katedrom so igra s svojimi tremi malčki, tek in ples.
Ta vnos je bil objavljen v Naši posebni dnevi, Utrinki. Zaznamek za trajno povezavo.