3. tehniški dan – ELEKTRIKA

Izvedli smo zelo praktičen tehniški dan, kjer smo spoznavali elektriko. En del tehniškega dneva je potekal v fizikalni učilnici, kjer sta nam učiteljici Maša Kenda in Anja Vencelj pripravili zanimivi učni uri o elektriki. Povedali sta nam nekaj značilnosti elektrike in pokazali nekaj zelo zanimivih poskusov. Pri poskusih smo se seznanili s pojmom statična elektrika. Zelo zabavni s katerim smo to preizkušali, so bili baloni. Spoznali smo majhne delce elektrone, ki so povzročili zelo zanimive rezultate poskusov. V el.krogu, ki smo ga sestavili z nami samimi, smo ugotovili, da tudi skozi naše roke teče elektrika, saj je žarnica svetila.

Razdelili smo se tudi v skupine, kjer smo pod nadzorstvom Anje Vencelj izvajali različne poskuse z elektriko. Vezali smo zaporedne in vzporedne vezave ter preizkušali prevodnike oz. izolatrje (kovanec, ključ, grafit, gumo, les, plastiko …).

Drugi del tehniškega dneva smo namenili ogledu različnih videoposnetkov o elektriki in reševanju učnih listov. Na koncu smo naredili analizo tehniškega dne. V naslednjih dneh pa si bomo ogledali še hE Mesto Idrija, ki stoji čisto blizu naše šole.

Hvala učiteljicama Maši Kenda in Anji Vencelj, da sta nam pomagali izvesti zelo zanimiv in poučen tehniški dan.

O Lidija Kacin

Profesorica razrednega pouka. Status poučevanja: 1. - 5. razred. Rada imam pestre dneve...nikoli dolgočasne...vedno nove...drugačne...in polne izzivov. Moj poklic me v tem izpolnjuje. Moji priljubljeni hobiji, ko nisem za katedrom so igra s svojimi tremi malčki, tek in ples.
Ta vnos je bil objavljen v Tehniški dnevi, Utrinki. Zaznamek za trajno povezavo.