Delavnica medsebojnih odnosov – komunikacija (moč besede)

V 4.a je potekala že druga delavnica na temo odnosov in komunikacije, ki jo je zopet vodila Tamara Velikanje. Poimenovana je bila Moč besede.
Z učenci smo se pogovarjali o tem, kako so besede močno orodje in da lahko tudi ranijo in da smo vsakodnevno v vlogi, ko nekoga ranimo in v vlogi, ko smo ranjeni s strani nekoga drugega.
Učenci so s pomočjo napisanih povedi (vsak učenec je dobil drugačne) spoznali, da so sporočila, ki jih dajemo drug drugemu lahko negativna in pozitivna in da je pomembno, na kakšen način se pogovarjamo.
Ob zaključku delavnice so predlagali opravičilo, ki je tudi pomembno, vendar vseh ran ne izbriše. Luknje v naših srcih ostanejo (kot ostanejo luknje v lesenem srcu od žebljev). To so namreč učenci ponazorili z zabijanjem žebljev v leseno srce.

Plakat na katere so učenci lepili besedice ‘oprosti’ in leseno srce nam je ostalo v razredu kot spomin na to delavnico in izboljšanje medsebojnih odnosov. Veselimo se novih delavnic.

O Lidija Kacin

Profesorica razrednega pouka. Status poučevanja: 1. - 5. razred. Rada imam pestre dneve...nikoli dolgočasne...vedno nove...drugačne...in polne izzivov. Moj poklic me v tem izpolnjuje. Moji priljubljeni hobiji, ko nisem za katedrom so igra s svojimi tremi malčki, tek in ples.
Ta vnos je bil objavljen v Naši posebni dnevi, Razredna skupnost, Utrinki. Zaznamek za trajno povezavo.